Mainport Innovation Fund investeert in Calendar42

KLM en Schiphol investeren in realtime planning

Het Mainport Innovation Fund, hèt innovatiefonds voor logistiek, transport en luchtvaart, investeert in Calendar42. Het brengt zo realtime planning voor KLM en Schiphol dichterbij.

Als het gaat om het filteren, rangschikken en optimaliseren van vervoersdata en personeelsplanning zijn de technologie en kennis van Calendar42 van grote toegevoegde waarde voor de sectoren waarop Mainport Innovation Fund zich richt.

“Wij willen met deze investering de groei die Calendar42 heeft ingezet verder versnellen.„ Bram Ledeboer, Investment Partner van NBI Investors

Het naadloos aansluiten van verschillende vervoersmodaliteiten is een belangrijke doelstelling van Schiphol. KLM is continu bezig met het optimaliseren van haar interne processen. Het platform van Calendar42 ontwikkelt zich tot een belangrijke schakel in deze processen. Je planning loslaten, je volledig kunnen richten op het hier en nu en de technologie het werk laten doen; dit is de kracht van het softwareplatform (C42) dat door de technologie start-up is ontwikkeld. Het platform maakt traditioneel plannen overbodig door realtime data uit de wereld om ons heen te integreren met slimme algoritmes.

Mainport Innovation Fund biedt innovatieve start-ups, naast kapitaal, een internationaal netwerk en expertise via haar partners door een intensieve onderlinge samenwerking. 


“ Het fonds faciliteert een manier van werken dat precies de toegevoegde waarde biedt die bij ons past. „ Michel Boerrigter, Founder Calendar42

Details omtrent de financiering worden niet bekend gemaakt.

Over Calendar42

Calendar42 is opgericht door Michel Boerrigter en Jasper Hartong als spin-off van de TU Delft in 2011. Inmiddels biedt de technologie start-up werk aan 14 medewerkers. Het bedrijf is actief in diverse zakelijke markten, waaronder openbaar vervoer, de bouwnijverheid, uitzendbranche, zorgsector, overheid, verzekeringswezen en financiële dienstverlening.

De visie van Calendar42 om planning overbodig te maken vormde ook de basis voor haar overname van carpool dienst Toogethr begin 2015 en haar initiatief, in 2014, voor de open reisinformatie voorvechter Plannerstack.

Over Mainport Innovation Fund

Calendar42 is de 10e investering van het Mainport Innovation Fund, dat recent een nieuw fonds heeft opgericht tot waar ook de Nederlandse Spoorwegen en Havenbedrijf Amsterdam als partners zijn toegetreden, naast Schiphol, KLM en de TU Delft. Het fonds investeert in veelbelovende technologiebedrijven met baanbrekende innovaties in de sectoren logistiek, transport en luchtvaart. Het fonds wordt gemanaged door NBI Investors. 

Contactpersoon
 • A010d3e7bce5163029e72ac260345822 normal

  Michel Boerrigter

  Founder | Director
  +31854019526
Contactpersoon
 • wkzq7ad normal

  Bram Ledeboer

  Investment Partner
  NBI Investors
  +31 (0) 20 3032071
Download PDF
Download PDF
Over Calendar42

Calendar42 is a technology company founded in 2011 as a spinoff from the Delft University of Technology

We build a state of the art & reliable software platform with the ambitious goal of making planning obsolete. Our solutions are simple, starting from the needs of the end user and based on social self-regulation.

berichten